مقاوم سازی دیوار آجری
مقاوم سازی دیوار آجری ،زلزله یک بلای طبیعی وحشتناک، است که انسان قرن هاست برای مبارزه با این عمل فاجعه بار طبیعت، تلاش می کند. علیرغم امکان ساخت آسمان خراش ها با جدیدترین و بهترین مصالح، اما ارائه تضمین 100 درصد مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله های بزرگ همچنان یک چالش می باشد. مقاوم سازی دیوار آجری اولین قدم در این مسیر برای حفظ جان انسانهاست.
طراحی ساختمان برای مقاوم سازی در برابر انواع نیروهای زلزله که غیر قابل پیش بینی هستند، رویکردی دشوار می باشد. همچنین برای انبوه سازان هیچ توجیه اقتصادی ندارد. از این رو لازم است با کنترل و کاهش میزان آسیب، مقاوم سازی ساختمان انجام شود. مهندسان با ارزیابی شتاب زمین و پاسخ سازه ساختمان به آن، جزئیات اتصالات سازه های عمودی و چارچوب افقی سازه و مقاوم سازی دیوار آجری پشتیبان را توسعه می دهند.
اهمیت مقاوم سازی
زمین لرزه می تواند در سراسر جهان رخ دهد، اما در مناطقی که رایج است، مانند کالیفرنیا، ژاپن و … ایمنی لرزه ای یعنی طراحی ساختمان های مقاوم در برابر زلزله، از اهمیت بالایی برخوردار است. توانایی یک ساختمان برای مقاومت در برابر زلزله به معنای تفاوت بین زندگی و مرگ برای ساکنان آن است. بنابراین پروژههای ساختمانی در مناطق زلزله خیز باید آخرین تکنیکهای مقاوم سازی لرزهای را برای کاهش اثرات بر سازههای خود اتخاذ نمایند.
اثر مصالح ساختمانی بر مقاوم سازی ساختمان
در نیمه اول قرن بیستم اعتقاد بر این بود که هر چه ساختمان سنگینتر باشد، در برابر زلزله ایمنتر خواهد بود. ولی مطالعات اخیر نشان می دهد، ساختمانهای بتنی، ضعیف تر عمل خواهند کرد. با حرکت زمین، وزن ساختمان از یک طرف به سمت دیگر به قطعات سازه برخورد می کند. بنابراین، هر چه ساختمان سنگینتر باشد، نیروی بیشتری به سازه ها وارد میکند و احتمال سقوط آن بیشتر میشود. اینجاست که اهمیت ویژه مقاوم سازی دیوار آجری بارزتر می گردد.
مقاوم سازی ساختمان های آجری
- روش FRP
- افزودن قاب پیرامونی
- بکار گیری میلگرد و پاشیدن بتن شاتکریت به دیوارها
- با استفاده از کلاف در محل اتصال دیوار و سقف
- روش استفاده از پشت بندهای بتنی
عوامل تأثیرگذار بر تخریب ساختمان های آجری در زمان زلزله
- آجر بی کیفیت
- ملات ضعیف و سست
- بی نظمی پلان در راستای قائم
- ضعف دیوارهای باربر
- کنسول ها و بالکن های نامناسب
- کمبود عناصر عمودی محدودکننده
آگاهی از کیفیت مصالح ساختمان، علاوه بر ایمنی ساختمان در برابر زلزله، منجر به صرفه جویی در هزینه های ساخت و نگه داری بنا خواهد شد. بنابراین خرید آجر نما از مراکز مطمئن، و مقاوم سازی دیوار آجری نه تنها ساختمان در برابر زلزله بسیار بادوام خواهد کرد، بلکه می تواند بادهای شدید و سایر اثرات آب و هوایی را نیز تحمل کنند.البته کیفیت ملات مورد استفاده نیز مهم است، زیرا قصور در این موارد موجب خسارات ساختمان در زمان زلزله می شود. همچنین، دیوارها تا حد امکان باید منظم و قرینه نسبت به دو محور اصلی باشند.
مقاوم سازی دیوار آجری
برای مشاوره و خرید آجر با کارخانه تولید آجر در اصفهان در ارتباط باشید.